Sölvesborgshem – intervju Jun08

Tags

Related Posts

Share This

Sölvesborgshem – intervju

Nattpuls kommer inför startskottet den 19 augusti presentera en intervjuserie här på hemsidan. Först ut är våra huvudsponsorer och idag är det Sölvesborgshems VD Johan Braw som fått svara på våra frågor.

 

Vad gör Sölvesborgshem för sina anställda för att främja en god hälsa?

Mycket av arbetet på Sölvesborgshem innebär att man rör på sig. Framför allt tänker jag på att gå i trappor och att som vår parkgrupp vara utomhus året runt. Snöröjning är en bra träningsform också. Dessutom har alla medarbetare möjlighet att få 1 500 kr i friskvårdsbidrag.

Är det något som ni kan utveckla för att fler ska hitta motivationen och börja motionera mer regelbundet?

En viktig fråga som jag ändå vill balansera i. Jag är försiktig med att använda för mycket pekande morötter och liknande, för en livsstil är varje medarbetares val. Men de som gillar att hålla sig i form byter jag gärna några ord med om just det. Att sponsra Nattpuls och Hälleviks Tradjazzfestival kan man på sätt och vis ändå säga är två tydliga indikationer på att både andlig och fysisk hälsa är angeläget för oss, liksom attraktiviteten i vår stad och vår bygd.

Ryktet säger att VD:n tränar målmedvetet, hur är formen och hur lägger du upp din träning?

Haha, bra rykte. Jag är 39 men har nog aldrig varit i så bra form totalt sett som nu. Jag har varit snabbare i löpningen, förvisso. Kan rekommendera gruppträningsformen Grit: stenhårt, snyggt koreograferat och ändå så att jag klarar av det, modern musik, och avklarat på 30 min. Dessutom tränar jag på egen hand på Centrumgymmet och springer med vår löpningsälskande hund Bettan. Hon är en fantastisk PT. När jag är bortrest har jag alltid träningskläder med mig. Däremot håller jag inte på med mål och så: jag är mest tacksam över att känna mig i form. Någon gång skulle jag gärna testa fäktning som träningsform: duellen med spänst, taktik och kondition fascinerar mig.

Fem snabba:
• springa eller cykla?
• vatten eller energidryck?
• egen träning eller gruppträning? (Svar: behöver båda!)
• långdistans eller intervaller?
kost eller träning?

Om Sölvesborgshem
Sölvesborgshem är Sölvesborgs största fastighetsbolag. Vi hyr ut knappt 1 250 lägenheter i och omkring Sölvesborg i västra Blekinge.

Vår devis är ”FLYTTA IN. ANDAS UT.”.

Välkommen!