Allt om loppet!

Lördagen 18 augusti så är det dags för femte upplagan av Nattpuls. För att ni ska ha koll på läget och vilka tider som gäller kommer här detaljerad information.

Tidsplan

12.00 Utlämning av tröjor- & nummerlappar öppnar och har öppet fram tills 21.30. Du kan nu även göra en efteranmälan om du inte hunnit anmäla dig tidigare.

15.30 Anmälan till barnloppen stängs

15.40 Uppvärmning barnloppen

16.00 Barnlopp 3-7 år startar (se mer utförlig information, under inlägget barnlopp)

16.15 Juniorlopp 8-15 år startar (se mer utförlig information, under inlägget barnlopp)

21.00 DJ kör igång på torget ihop med vår konferencier Mathias Andersson

21.15 Intervju med arrangören

21.35 Presentation av PULSölvesborg som skall leda uppvärmningen (även presentation av DJ)

21.40 Uppvärmning

22.00 Startskottet startgrupp 1

22.03 Startskottet startgrupp 2

23.00 Prisutdelning, utlottning av priser

23.30 Avslutning

Efteranmälan

Anmälningssystemet via nattpuls.com stängs onsdagen den 15 augusti på kvällen. Mellan onsdagkväll 15 aug och lördag klockan 12.00 kan man alltså inte anmäla sig via nätet. Antingen får man maila in sin anmälan till info@nattpuls.com eller vänta tills efteranmälan öppnar på lördagen 12.00.

Då tröjorna beställs två veckor innan loppet så kan vi inte garantera tröja till våra löpare som anmäler sig efter 10 augusti. Troligen finns det tröjor men vi kan inte lova och framförallt inte lova rätt storlek.

Mat

I samband med Nattpuls så anordnas även fyrverkerifestivalen vid brofästet. Där finns möjlighet att köpa både mat och dryck från matvagnarna som finns på plats.

Förvaring

Som löpare kommer man kunna ha möjlighet att lämna in kläder och väskor för 20:-/person/väska.

Parkering

Då hela innerstaden är avspärrad så rekommenderar vi er att parkera på ICA:s eller COOP:s parkering.

Prisutdelning

Ca 23.00 när de sista löparna har kommit in så kommer prisutdelningen att starta, då lottas våra priser ut till alla som deltagit, så se till att stanna kvar till prisutdelningen varit. Nummerlappen är er lott. Vinnaren av dam- respektive herrklassen får också varsitt pris.

Banan

Banan är som förra året med den skillnaden att avfarten när man skall gå ut på Sölvesborgsbron sker lite längre fram (ca 50 meter) innan man svänger vänster (se karta), detta för att inte komma för nära själva konserten. I övrigt identiskt jämfört med förra året. Tänk på att vi bara springer över bron första varvet. Det är då väldigt viktigt att SPRINGA VÄNSTERVARV eftersom när man vänder i Ljungaviken kommer man att möta andra löpare som är på väg ut.

Det är också viktigt att när man kommer in på torget efter ett varv, SKA MAN SPRINGA ETT VARV TILL. Se till att förbereda er för detta genom att hålla till höger och INTE gå i mål.

Toaletter

2st bajamajor finns på torget under lördagen samt tillgång att använda Scalabions toaletter från 21.00 och fram tills midnatt.

Hämta ut tröjan i förväg

Det finns möjlighet att hämta sin tröja dagen före loppet 17/8, detta görs på Stortorget 16.30-17.30.

Val av startgrupp

Vi får många frågor om vilken startgrupp man ska välja och svaret är att det egentligen inte spelar någon roll. Anledningen till två startgrupper är att vi vill slippa att det blir för trångt i starten. Tiden startar inte förrän man går igenom startfållan. Går man för topp 10 placering så rekommenderas startgrupp 1 för att slippa springa om för många löpare, i annat fall spelar det ingen som helst roll.

Marschaller

Under årets lopp kommer vi inte använda oss av marschaller, anledningen är det eldningsförbud som råder, det är för stor risk med tanke på vädret och torkan. För att hitta rätt så kommer löparna längs hela vägen följa funktionärer iklädd gulväst. Dessa kommer ha Glowsticks (självlysande rör, se bild nedan) som är lätta att upptäcka. Banan kommer också vara snitslad med rödvita band. Är ni osäkra angående banan, se kartor på hemsidan nattpuls.com eller fråga vid anmälningsstationen.